0

BeGlobal aangesloten bij het BSCI programma 

Door globalisering werken Europese bedrijven steeds vaker samen met partners uit andere landen. In deze landen kunnen opvattingen heersen over acceptabele arbeidsomstandigheden, die verschillen van onze eigen opvattingen. Zo kan er in de fabrieken sprake zijn van kinderarbeid, onderbetaling en onveilige werkomstandigheden. BeGlobal wenst zoals vanzelfsprekend niet samen te werken met dit soort bedrijven. Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en vinden dat een betere wereld te alle tijden bij jezelf begint. Daarom hebben wij ons als bedrijf aangesloten bij BSCI (Business Social Compliance Invite)

 

BSCI programma 

Het BSCI is een internationale netwerkorganisatie, die als doel heeft om wereldwijd de arbeidsomstandigheden te verbeteren. De ruim 2000 leden van het BSCI delen informatie met elkaar op het gebied van internationale werknemersomstandigheden. Door samen te werken kan er economische invloed uitgeoefend worden op de markt, waardoor producerende bedrijven gestimuleerd worden om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden voor zijn werknemers. Het BSCI legt hierbij de nadruk op het voorkomen van kinderarbeid, het tegengaan van onderbetaling en het verbeteren van ongezonde of risicovolle werkomstandigheden. 

 

BSCI voor BeGlobal

Wij geloven in duurzame en verantwoorde oplossingen. De kwaliteit van een product hangt samen met de omstandigheden waaronder het is geproduceerd. Als de werknemers onder goede arbeidsomstandigheden hun werk kunnen uitvoeren, zal dit uitstralen op de kwaliteit van de producten. Geregeld gaan wij bij onze leveranciers in Azië op bezoek om de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te controleren. De arbeidsomstandigheden van onze fabrikanten zijn ook onze zorg, want de producten die wij aan u leveren moeten 100% goed zijn. Daarom hebben wij ons als eerste Product Media leverancier aangesloten bij het BSCI programma. Zo verbeteren we niet alleen onze eigen producten maar ook de wereld om ons heen.

 

BSCI en BeGlobal

Wilt u meer weten over het Business Social Compliance Invite waarmee BeGlobal streeft naar betere wereldwijde arbeidsomstandigheden? Of wilt u met uw bedrijf ook deelnemen aan BSCI? Kijk dan op https://www.bsci-intl.org/. Zo maken we samen de wereldje steeds een stukje beter