0

BeGlobal Promotions deelnemer BSCI programma

BeGlobal Promotions is sinds 1 november 2017 lid van het FTA en deelnemer van het BSCI programma. Met het BSCI programma streeft BeGlobal naar voortdurend verbeterde arbeidsomstandigheden in productielanden.

 

De BSCI Code is een internationale netwerkorganisatie (1800 leden in 30 landen) met de focus op werkomstandigheden in de producerende landen. Leden delen informatie op het gebied van maatschappelijke naleving en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Het lidmaatschap van BSCI benadrukt dat zakendoen met BeGlobal een garantie is voor eerlijk gekochte en geleverde producten, die onder menselijke omstandigheden worden geproduceerd. Door zich in te zetten voor BSCI, laat BeGlobal  op regelmatige basis interne en externe audits uitvoeren, om zo een bepaald niveau van controle en veiligheid te kunnen handhaven.

 

Op dit moment zijn al veel van de Chinese fabrikanten van BeGlobal aangesloten bij het BSCI programma. Door de aansluiting bij Ippag beschikt BeGlobal reeds over een groot netwerk door BSCI gecertificeerde leveranciers. In het eerste kwartaal van 2018 verwacht BeGlobal de laatste producenten door de certificering procedure te hebben begeleid.

 

Deze ketenverantwoordelijkheid past bij de strategie “Building Brands” van BeGlobal. Een marketing product, zoals een promotioneel artikel, moet immers voldoen aan de hoogste internationale standaarden. Sociale omstandigheden zijn daar een wezenlijk onderdeel van. De deelname aan het BSCI programma is een verwezenlijking van deze strategie, die de afgelopen jaren door BeGlobal wordt nagestreefd.