0

Delta Cycling: niet lullen maar koersen!

 

Aan het woord is Marc van der Linden, verantwoordelijk voor de communicatie van Delta Cycling.

 

Wat is Delta Cycling?
Marc begint: “Delta Cycling Rotterdam is dé professionele wielerploeg van Rotterdam en is al meer dan 25 jaar actief als opleider van nieuw wielertalent. Zo hebben bekende wielrenners als Johnny Hoogerland, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen in deze ploeg een belangrijk deel van hun opleiding ontvangen. Delta Cycling doet het echter anders dan andere wielerploegen en ziet het fietsen ook als een middel om echt vooruitgang te boeken in je leven.''

 

Fietsen om te verbinden, wat wordt daarmee bedoeld?
“Delta Cycling heeft een grote passie voor het ontwikkelen van het fietsen in het algemeen en de mobiliteit, participatie, gezondheid en veiligheid van de stad Rotterdam in het bijzonder. Met de kennis en ervaring die het de afgelopen decennia in het peloton en daarbuiten opdeed, helpt Delta Cycling het fietsen en de stad Rotterdam graag groeien door mensen te verbinden, toegang te verschaffen tot de fiets en te inspireren. Dit alles doet Delta Cycling met de fiets als verbindende schakel, want wij geloven dat samen bewegen tot bestendige groei leidt.” vertelt Marc.

 

En wat is de rol van het Grow Cycling Fund?
“Met het Grow Cycling Fund initieert en participeert Delta Cycling in lokale maatschappelijke projecten om vitaliteit, mobiliteit, gezondheid en veiligheid van de stad Rotterdam en haar inwoners te doen groeien.

Een concreet voorbeeld van een dergelijk project is “In het zadel, aan het werk”. In dit project gaan 10 risicojongeren samen met 10 ondernemers samen op pad naar een mooie toekomst. Er zal hard getraind worden om samen uiteindelijk een afstand van 120 km uit te rijden in het Limburgse heuvellandschap. Delta Cycling zorgt hierbij voor de trainingsschema’s, inspanningstesten, een professionele begeleiding gedurende 4 maanden en materiaal.

Het doel van “In het zadel, aan het werk” is om de ondernemers en jongeren door middel van sport te verbinden en van daaruit een succesvolle match te maken met het bedrijfsleven. Voordelen voor de ondernemers zijn dat zij zo hun netwerk vergroten, hun conditie verbeteren maar vooral een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. De jongeren krijgen naast een goede conditie ook toegang tot het netwerk van de ondernemers. En dat vergroot ook weer de kans om een baan te vinden.” eindigt Marc.

 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
BeGlobal vindt het belangrijk om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en is daarom nauw betrokken bij Delta Cycling en het Grow Cycling Fund. Zo is BeGlobal de partner voor de vrijetijdskleding van Delta Cycling en is BeGlobal ook lid van het Business Peloton.