0

Koptelefoons

Alles wat je moet weten

14-09-’16

 

Niet alle koptelefoons zijn hetzelfde. Er zijn verschillen in draagwijze, comfort en techniek. Graag helpen we je met het kiezen van de juiste koptelefoon.

 

 

 

On-Ear, Over-Ear en In-Ear

Bij een koptelefoon is het natuurlijk belangrijk dat hij lekker zit. Hoe comfortabeler, hoe meer jij van je muziek kunt genieten. Er zijn drie typen koptelefoons. Je kunt kiezen voor oordopjes, die helemaal in je oorschelp zitten. Hierdoor blijven ze goed zitten en bovendien wegen ze bijna niets. Oordopjes zijn vaak favoriet bij sporters. Daarnaast zijn er ook Over-Ear koptelefoons en On-Ear koptelefoons. Bij de Over-Ear bedekken de oorkussens je oor volledig. Dit zorgt voor de beste afsluiting van omgevingsgeluid en biedt een zeer nauwkeurige geluidsweergave. Bij de On-Ear rusten de oorkussens volledig op je oor. Ze zijn vaak licht van gewicht en zitten lekker zacht op je oren. Vooral bij de On-Ear is er veel keuze uit hippe modellen.

 

De verschillende typen headphones zijn bepalend voor het gebruiks- en luistercomfort. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een koptelefoon die bij je past. Voor korte luistersessies onderweg of op kantoor is een On-Ear koptelefoon een goede keuze. Dit type koptelefoon is compact en sluit je niet af van de buitenwereld. Wil je thuis langdurig opgaan in de muziek en vind je het niet erg dat de headphone wat groter is? Overweeg dan een Over-Ear koptelefoon. Draag je een bril? Kies dan voor een Over-Ear of In-Ear, zodat je zo min mogelijk druk op je oren voelt van de koptelefoon. Bij een On-Ear wil dit namelijk nog wel eens vervelend worden als je langer dan een uur muziek luistert.

 

 

Bescherming gehoorbeschadiging - noise cancelling

Als je eenmaal gehoorschade hebt opgelopen, is dat niet meer te genezen en dus blijvend. Ons advies is dus hier rekening mee te houden tijdens het luisteren. Wanneer je bang bent voor gehoorschade, kies je een koptelefoon met noise cancelling. Wanneer je in een lawaaierige omgeving bent, zoals op de fiets of in de trein, ben je vaak geneigd je volume hoger te zetten. Een noise cancelling koptelefoon filtert deze storende omgevingsgeluiden weg, zodat je volume niet omhoog hoeft. Daarnaast kun je ook je passief afsluiten met een Over-Ear, waarbij alleen het oor wordt afgesloten of een In-Ear, waarbij de gehoorgang passief wordt afgesloten.

 

Draadloos en spatwaterdicht

Draadloos muziek luisteren kan erg prettig zijn. Zo heb je nooit last van een (te kort) snoer of lastige knopen die erin komen. Je streamt dan via Bluetooth de muziek vanaf je smartphone of tablet naar de koptelefoon. Erg handig voor onderweg, thuis of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Nadeel: Draadloze oordopjes moeten ergens hun energie vandaan halen, aangezien ze de stroom niet vanuit een kabel krijgen. Dit betekent dat je ze moet opladen. Gelukkig denken producenten met je mee en zijn de (In-Ear) headphones voorzien van een accu die lang mee kan, vaak tot wel 20 uur. Zo heel gauw sta je dus niet zonder muziek. Overigens helpen platte snoeren ook tegen het in de knoop raken van snoeren. 

Ook bestaan er speciale (draadloze) sportoordopjes. Deze blijven stevig zitten, ongeacht jouw bewegingen. Dit kan door een oorhaak, draaisysteem of speciale opzetstukjes. Ook kunnen ze tegen vocht en zweet, maar zijn niet geschikt volledig ondergedompeld te worden in water.

 

 

Innovatieve opoffering Apple - het weghalen van de headphone jack

Tot slot; waarom Apple besloot de headphone jack weg te halen. Apple kondigde zoals verwacht vorige week twee nieuwe iPhones aan zonder 3.5mm headphone jack, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het hele internet stond de dag na de aankondiging vol met flauwe grappen, verontwaardigde fans en vooral veel kritiek. Logisch, want Apple neemt hiermee een beslissing die invloed heeft op elk type consument. 

Bron: Apple.com

 

Volgens Apple begon het allemaal met een nieuwe en betere camera. De camera’s van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vooral groter dan hun voorgangers, onder andere door de toevoeging van optische beeldstabilisatie. Daardoor moest er ruimte vrijgemaakt worden in de toestellen. Een oplossing was het verplaatsen van de ‘driver ledge’, een klein printplaatje dat het scherm van de iPhone aanstuurt. Normaal zit het printplaatje bovenaan de toestellen, uit de weg van de batterij. De beste nieuwe plek was onderaan het toestel, maar daar werd de overgebleven ruimte al in beslag genomen door, jawel, de headphone jack.

Het team begon te experimenteren en dit bleek al snel een aantal grote voordelen op te leveren. Naast de nieuwe plek voor het printplaatje was er opeens ruimte voor een grotere batterij, een verbetering waar consumenten al jaren om smeken. Daarnaast werd met het weghalen van de audio jack opeens ook een stuk makkelijker om de iPhone waterdicht te maken. De ingang zorgde ervoor dat het lastiger was om water buiten te houden zonder lelijke flapjes te gebruiken. Er was dus in principe niks mis met de headphone jack zelf, in tegendeel. Maar het component weerhield Apple er wel van om verschillende verbeteringen te introduceren.

Bron: Allaboutphones.nl 

Chaos koptelefoon

Chaos koptelefoon

Artikelnr: 10818400
Cronus hoofdtelefoon

Cronus hoofdtelefoon

Artikelnr: 10820900
(2 Artikelen)
 1