0

Onze veilige, betrouwbare powerbanks

 

De veiligheid van een powerbank is vaak onderbelicht en een punt waar nog te weinig aandacht aan wordt besteed. Consumenten vertrouwen erop dat de powerbanks die ze aanschaffen veilig en getest zijn, maar in de praktijk is dit vaak niet zo. Het aanbod bestaat vooral, zeker online, uit powerbanks waarbij geen enkele veiligheidsgarantie is gegeven. De onbeveiligde stroomcircuits in deze powerbanks kunnen kortsluiting en warmteontwikkeling veroorzaken. Meerdere woningbranden zijn hiervan het resultaat geweest.

 

Het is dus zeer belangrijk altijd te letten op de kwaliteit van de powerbank en of deze voorzien zijn van een keurmerk. Ons assortiment bestaat uit speciaal geselecteerde powerbanks met een TÜV Geprufte Sicherheits-keurmerk (GS-keurmerk). Ook hanteren we een uitgebreide kwaliteitscontrole van onze powerbanks. Graag vertellen we je hier meer over.

 

TÜV - aantoonbare betrouwbaarheid

Powerbanks met het GS-keurmerk zijn door TÜV Rheinland getest op hun superieure kwaliteit en voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Dankzij dit keurmerk wordt door de productveiligheid en -kwaliteit sterk benadrukt wat resulteert in een product met een uniek onderscheidend vermogen. TÜV staat voor Technischer Uberwachungsverein (Technische keuringsinstantie). TÜV Rheinland is al sinds 1872 een integer bedrijf dat keurmerken voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid toekent.

 

Het selecteren van de powerbanks voor een GS-keurmerk is niet wettelijk verplicht. Het keurmerk bevestigt dat onze powerbanks, naast de wettelijk verplichte eisen (CE-markering), ook voldoen aan de hoge eisen van ons en de GS instelling. Het is hierdoor een extreem waardevol keurmerk voor bedrijven die kwaliteit en veiligheid willen benadrukken. Je creëert dan ook een positief onderscheidend vermogen wanneer je producten aanbiedt die zowel de standaard CE-markering als het GS-keurmerk bevatten. Dit is de perfecte combinatie van certificering.

 

De powerbanks met het GS-keurmerk zijn door een officieel gecertificeerd testlab op verschillende veiligheids- en kwaliteitscriteria goedgekeurd. Daarnaast zijn de fabrieken waar de powerbanks geproduceerd worden uitvoerig gecontroleerd op veiligheid, personeel- en productiebeleid. Doordat zowel de powerbanks als de fabrikant voldoen aan hoogwaardige normen kan het keurmerk toegekend worden. Om te kunnen garanderen dat na toekenning, de powerbanks continu blijven voldoen vaan de vastgestelde eisen, worden er periodieke controles uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat optimale kwaliteit en veiligheid van onze powerbanks blijvend gegarandeerd worden.

 

Waarom aantoonbare betrouwbaarheid?

 

  • Voor kwaliteit en productveiligheid

  • Minimaliseert de veiligheidsrisico’s van producten

  • Benadrukt de inzet op het gebied van kwaliteit en veiligheid

  • Creëert vertrouwen in kwaliteit en veiligheid bij de eindgebruiker

  • Benadrukt eindgebruiker dat product getest is door onafhankelijke, derde partij

  • Continue controle op product en productie door onafhankelijke, derde partij

  • Een stap verder dan de standaard CE-markering

 

De verschillen tussen de standaard CE-markering en het GS-keurmerk vind je in onderstaand tabel.

Uitgebreide kwaliteitscontrole

Er zijn dus zeer veel powerbank producenten die onveilige powerbanks maken, terwijl bij powerbanks juist het gebruik van veilige componenten en uitgebreide kwaliteitscontrole voor, tijdens en na productie essentieel is. Samen met onze BSCI gecertificeerde fabrikanten hebben we een productieprocedure opgesteld waarin de batterij van onze powerbanks uitvoerig gecheckt wordt op kwaliteit.


 

Bij BeGlobal Promotions gebruiken we printplaten (Printed Circuit Board) die speciaal ontworpen zijn door de gekwalificeerde ingenieurs van onze BSCI leveranciers. Hierbij hebben zij veiligheid en effectiviteit optimaal met elkaar gecombineerd. Het aantal mAh’s die verloren gaan worden hierdoor geminimaliseerd en dit terwijl de veiligheid wordt geoptimaliseerd. De PCB vormt samen met de batterij de kern van de powerbank.

 Veel bedrijven op de promotionele markt controleren producten alleen op sampleniveau. Deze bedrijven bestellen een product (sample) en beoordelen aan de hand van dit product of zij zaken willen met de leverancier. Zij nemen genoegen met een product dat voldoet aan standaard eisen en functionaliteiten en kijken hierbij niet verder naar het proces dat het product doorloopt en het bedrijf dat hierbij betrokken is. Wij doen allemaal wel. Daarbij wordt het complete proces, van grondstof tot eindproduct, gecontroleerd en beoordeeld. Hierdoor hebben wij een positieve invloed op de kwaliteit.

 

Powerbank Clip TUV GS 3000mAh

Powerbank Clip TUV GS 3000mAh

Artikelnr: 91136-N0002
Powerbank Slim TUV GS 4000mAh

Powerbank Slim TUV GS 4000mAh

Artikelnr: 91064-N0002
Powerbank Dubbel TUV GS 4400mAh

Powerbank Dubbel TUV GS 4400mAh

Artikelnr: 91042-N0002
Powerbank Flat TUV GS 11000mAh

Powerbank Flat TUV GS 11000mAh

Artikelnr: 91033-N0105
(4 Artikelen)
 1