0

Product Media: Lage kosten, hoge opbrengsten!

Nederlanders zijn gek op gratis, dat is niets nieuws! De consument vindt het prachtig om gratis monsters en producten te ontvangen. Maar hoe integreert u gratis in uw businessmodel. Dat is namelijk voor de meeste ondernemers wel een beetje schrikken.

 

Gratis is een businessmodel, waarom?

We kunnen hierbij als voorbeeld kijken naar Gillette. Toen Gillette jaren geleden de wegwerp mesjes introduceerde bij de consument, wilde de consument er niks van weten. Alle mogelijke promotiemiddelen werden aangewend, maar het leverde niks op. Op een bepaald moment ging Gillette de mesjes gratis weggeven en dat werd een succes. Sindsdien wordt gratis weggeven steeds meer gebruikt. Door het weggeven van promotionele artikelen verkrijgt men met een geringe investering vaak een goed resultaat op deze investering.

 

Zijn promotionele artikelen goedkoper dan andere vormen van reclame?

Ja, promotionele artikelen zijn vaak goedkoper dan andere vormen van reclame. Een paginagrootte advertentie in een landelijke krant op zaterdag is vaak net zo duur als ca. 30.000 pennen met een logo erop. Ditzelfde geldt voor een televisiespotje op een commerciële televisiezender tussen goed bekeken programma’s door. Een onderneming kan al snel 10.000 paraplus, voorzien van het eigen logo, laten maken voor dezelfde kosten. Wij hoeven u niet uit te leggen dat een paraplu of een pen vaker terugkeert in het leven van de consument, relatie of klant dan het televisiespotje.

 

Wilt u ook informatie ontvangen m.b.t. het vervaardigen van promotionele artikelen of het integreren van promotionele artikelen in uw marketingstrategie? Neem dan contact met ons op en met onze jarenlange ervaring in de product marketing helpen wij u graag verder!

 

 

 

 

 

 

 

Contact

088 - 844 12 38

       Op werkdagen bereikbaar
       van 08:00 tot 18:00

Algemene vragen:

 info@beglobal.nl

       Uw email wordt binnen
       24 uur beantwoord!

 

Vragen m.b.t. verkoop:

verkoop@beglobal.nl

       Uw email wordt binnen
       24 uur beantwoord!

 

Vragen m.b.t. inkoop:

inkoop@beglobal.nl