0

Tips bij het kiezen van een goede promotionele winterjas

 

Promotionele jassen zijn populair om weg te geven als relatiegeschenk. Ook is het een mooi product voor uw werknemers voor bijvoorbeeld een teamuitje. Het zijn uitstekende reclameartikelen en een blikvanger voor uw bedrijf. Daarnaast is het zeer effectief omdat het een tastbare herinnering is van uw merk. Een herinnering die veel moeilijker te negeren is dan TV, advertenties of online reclame. Het is een geschenk dat fysiek wordt gedragen en in iemand zijn of haar leven wordt opgenomen. Om zo dicht bij de doelgroep te komen is een kans waar veel marketeers van dromen. Onderschat de kracht van tastbare reclame met promotionele kleding dan ook niet.

 

Tegenwoordig is stijlvol en praktisch gelukkig prima te combineren. Alsnog kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod. Tijd voor tips waar je op moet letten bij het kopen van een winterjas, want het is alweer tijd om na te denken over je wintercollectie!Neutrale kleur

Een jas in een neutrale kleur verveelt minder snel en gaat het langst mee. Zo zou u elk jaar andere accessoires zoals een sjaal, hoed/muts en handschoenen in een andere modieuze accentkleur kunnen dragen. Bovendien past bij een neutrale kleur jas meer verschillende kleuren accessoires. Van een felle kleur jas kunt u zomaar ineens genoeg hebben en de kans is groter dat uw relaties niets met die bepaalde kleur hebben en dus niet gaan dragen.

 

Onder neutrale kleuren vallen vaak winterjassen die donker van kleur zijn. Een praktisch voordeel van een donkere kleur jas is dat deze minder gevoelig is voor vlekken en dus wederom langer meegaat. En dat scheelt, want een winterjas kan een flinke investering zijn.

 

De kleur blauw ziet u, ook in onze collectie, vaak veel terug in winterjassen en is meestal erg gewild. Ook voor komend najaar staan blauwtinten op nummer 1 van voorspelde modekleuren. Blauw representeert de lucht en staat voor kalmte en vertrouwen. Het is een koele, kalmerende kleur die een sterke en stabiele uitstraling heeft.

Daarnaast is er de neutrale kleur grijs die rust kan geven aan de combinatie van accessoires maar ook de fellere kleuren hiervan kan benadrukken.Wel of niet helemaal waterdicht?

Moet de nieuwe winterjas waar u voor gaat kiezen nou per se waterdicht zijn? Dat is niet altijd noodzakelijk. Vaak is een winddichte, maar niet volledig waterdichte jas die goed ademt, en waar regendruppels goed vanaf rollen, zelfs veel comfortabeler. Het ademend vermogen van deze jacks (softshells) is groter dan dat van waterdichte jacks (hardshells). Waterdichte jacks zijn namelijk vaak voorzien van een coating. Dat is een extra laagje op de jas, die water tegenhoudt en waterdamp doorlaat. Dat klinkt heel goed, maar er zijn wel een paar nadelen. Zo voert de jas bijvoorbeeld niet al het zweet af. Ook ademt de jas minder goed als het buiten vochtig en klam is of als de winterjas van buiten nat is. Hierbij is het prijskaartje ook iets wat kan afschrikken. Een jas die helemaal waterdicht is, is over het algemeen heel erg duur omdat alle naden en ritsen ook waterdicht zijn.Gevoerd of meerdere lagen kleding?

Als u aan een winterjas denkt, denkt u wellicht direct aan een lekker dikke, warme, gevoerde jas. Hierbuiten zijn echter alternatieven. Voor het gemak houden we even ons assortiment winterjassen aan. Wij bieden namelijk gevoerde jassen maar ook de eerder genoemde, dunnere softshell jacks. Allebei de verschillende type jassen bieden mogelijkheden. Onze gevoerde winterjassen zijn veelal duurzaam doordat zij gemaakt zijn van 100% gerecycled polyester met een isolering van ongeveer 150-gram polyester, waardoor het gebruik van dons overbodig wordt. Echter kunt u ook kiezen voor de dunnere softshells, en hier bijvoorbeeld een mooie fleece trui bij kiezen. Door het kiezen voor een outdoor en indoor artikel, wordt de kans groter dat de ontvanger uw product vaker draagt. Ook kunnen beide artikelen los van elkaar in de lente outdoor worden gedragen.Snel uit voorraad of custom made?

Bij het kiezen van één van deze twee opties moet u met verschillende aspecten rekening houden maar het biedt ook diverse, unieke mogelijkheden. Zo zijn zeer veel modellen winterjassen uit onze collectie direct uit voorraad leverbaar. Denk hierbij, inclusief een bedrukking, aan een levertijd van ongeveer 2 weken. Op veel verschillende type jassen zijn diverse opdrukmogelijkheden. Van een full collor opdruk tot prachtige borduuropties. 

Maar, u kunt ook kiezen voor een gaaf custom made item. Bij BeGlobal Promotions is het mogelijk om al vanaf 500 stuks een geheel eigen ontwerp te creeëren met oneindig veel mogelijkheden.  Zo kan de jas in uw eigen kleur en eigen huisstijl ontworpen worden. Uiteraard werken wij met drukproeven ter goedkeuring. Dankzij deze service weet u altijd zeker of alles volgens uw wens gaat. De levertijd van een custom made lijn, van concept tot levering, duurt gemiddeld 3 - 4 maanden (gebaseerd op bootvracht). 

 

Op onze website, en onderaan het artikel, kunt u meer informatie vinden over ons aanbod. Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze accountmanagers. Wij beschikken tevens over een showroom en hier kunnen persoonlijk alle wensen besproken worden. Op afspraak worden zo, uiteraard, nog veel meer tips en advies gegeven!